Kalenderen står på sommerferie, så hvadenten du ligger og læser med fra liggestolen, har vagt tjansen på kontoret eller måske ligenu sidder og prøver at planlægge dine ferie, så har jeg en ide du slet ikke har set komme. 

Der er nok ligeså mange måder at holde ferie på som der findes mennesker, og online er det jo helt crazy hvor det vrimler frem med guides, rejse-vlogs, og anmeldelser af alt og ingenting. Så skulle man tro at mor her havde fået nok ikke sandt, men det har jeg bare ikke! Blandt alle disse fantastiske anbefalinger savnede jeg nemlig også lidt ideer til hvad man kan lave derhjemme, som ikke koster det helt store, ikke kræver flere uger at planlægge og som man kan lave på en eftermiddag. 

Vi skal nemlig sydpå i år, og det bliver amazing, til den tur har alle de der online guides været uundværlige, vil klart anbefale jer at lave en hurtig søgning på “charterferie med børn”, eller “børnevenlige ferier sydpå”, der findes så guld derude. Anywho, så skal vi afsted i slut Juli, derfor kan mange nok lure at børnene har haft ferie en del uger allerede. De nyder selvfølgelig at reglerne med skærmtid svækkes en del, og at de kan få lov til at sove lidt længere, specielt de store. Men jeg har kunne mærke uroen sprede sig, derfor har jeg den sidste tid forsøgt at finde frem til gode ideer på aktiviteter man kunne lave som var: Nemme, tæt på, ikke kostede en bondegård, hvor jeg kunne have alle ungerne med og hvor de måske kunne komme lidt ud af deres comfort zone, men uden held. Vi kastede os derfor ud i at være kreative på egen hånd, og her er hvad jeg erfarede: 

Hovedet først

Vi startede med at kaste os over de mere “almindelige” ideer dem man altid ser online på alles instagram profiler. Vi hoppede på cyklerne og kørte ud i det blå efter is, vi tog drikkevarer/snacks med til en hel dag på legepladsen, vi besøgte bedsteforældre, vi var en tur i skoven og lede efter dyr, også legede vi alverdens lege hjemme i haven. 

Alle aktiviteter var som sådan vellykket og vi havde nogle gode dage. Vi havde nogle kampe inden vi skulle ud af døren og da forslagene kom på bordet, men alt i alt gode ideer og nogle jeg klart vil anbefale jer andre at kaste jer ud i en eftermiddag eller lign. 
Men der var én der virkelig tog fusen på mig, vi var ude og fiske! -Yes! Mor her har fået mudder under neglene. 

Inden vi tog afsted lavede jeg lidt hurtig research omkring hvad man kan fange og hvordan, samt hvad man skal have af tilladelser.  Husk fiskekort, fisketegn og alt det der! (du kan finde alt info online). 
Jeg havde fundet ud af man kunne fange krabber tæt på os, så jeg pakkede gutterne, madpakker, ipad og en hel del komfort ind i bilen også afsted med os. Vi kørte til kysten som ikke ligger langt fra hvor vi bor, vi havde købt nogle fangstnet online (du kan finde dem her). 

Om morgenen inden afgang kiggede vi på videoer online af krabber, så drengene kunne se hvad de kunne forvente. Min ældste kiggede dog mest på lækker mad man kan lave med krabberne, fordi jeg lovede at hvis vi fangede noget kunne de bestemme menuen til aften, så længe det indeholdte vores fangst og de selv slog dem ihjel! Det var en kanon start på dagen, og alle var faktisk rigtigt optaget af målet og eventyret vi skulle ud på. 

I mudder til knæene, nogle af os

Vi var heldige med vejret, der viste høj sol hele dagen, så vi kunne smide tøjet og bare hoppe i og gå på jagt. Nogle af os (læs mor her) kunne sole og være behjælpelig med tips på ipad og kolde forfriskninger, men det var fedt at se alle tage del. 
Der gik mange timer før nogen nævnte “om vi skulle hjem”, og det kom sig nok mest af at maverne begyndte og rumle og forsyningerne ikke længere slog til.  Alt i alt en helt fantastisk dag vi absolut skal gentage, måske endda med stang næste gang. Kort og godt kan jeg anbefale jer alle af tage afsted på sådan en tur, også selvom det kun er for en eftermiddag. 

*Vi fik forresten både snakket om naturen, mad, død og hygiejne da de små krabater skulle på spyd på grillen. -Yes vi fik nogle med hjem, og de blev spist af glade ansigter med pommes til 😀