Sommeren er for de flestes vedkommende ved at gå på hæld, hverdagen kalder og det samme gør skoletid for ungerne. Selvom deres gamer pc har været fremme i ny og næ, er vi nu tilbage til hverdagens skærm-regler og kutymer. 

Solskin og skærmtid

I ferier og specielt om sommeren forsøger vi at køre en forholdsvis hård skærm-politik herhjemme. Nok ikke hård i forhold til andre hjem, men hård i den forstand at vi forsøger at regulere den tid de ellers ville bruge foran skærmen ved at holde det på deres minimum. 

Selvom der sikkert kan argumenteres for at 30 min. foran en skærm pr. dag er rigeligt for børn, er det ikke holdbart i vores hjem. Drengene har deres hobby samt deres sociale liv ved skærmen, det er udviklingen, og vores drengene skal ikke holdes som princip imod denne. 

Til gengæld sørger vi for at skærmene samt hvad de bruger dem til varierer, for hos os er der stor forskel på om der ses film med familien, spilles spil med vennerne eller laves lektier. Computeren er efterhånden en unægtelig del af skolelivet, og her vil vi ikke regulere hvor lang tid de skal bruge på deres lektier. -De er når de er tilfredse. 

Skærme og skoler

Nogle skoler indsamler børnenes smartphones inden skoledagen begynder, om det er noget pjat eller ej vil jeg ikke gå længere ind i. 

De skal jo lære at have dem og kunne fravælge dem uden at det bliver tvang, men dermed ikke sagt at jeg er imod de tager dem. Mine drengene klarer sig i al fald fint uden, godt nok med brok til at starte med, men de overlever, pigen er til gengæld fuldstændig ligeglad. 

Det ironiske er dog at de integrerer flere computere og Ipads i undervisningen, og sætter krav til hvilket udstyr ungerne har derhjemme. De laver nærmest ikke længere opgaver med papir og bøger, det er kun digital. 

Krav og specifikationer

Alle unge i dag skal have adgang til computere, fordi de skal kunne lave deres opgaver hjemme. Det sætter krav til hvilke maskiner vi har, da programmerne kun kan køre på nyere maskiner. 

Drengene i familien der er lidt ældre, siger der er helt specifikke krav når man når gymnasiet og videregående uddannelser.  -Så får vi heldigvis lov til at anskaffe os nye computere 🙂 

Næste ledige tid, onsdag kl 23.34 ..

Trods skærm-regler mm. er der efterhånden stor rift om computerne herhjemme, ipaden og fjernsynene får mere fred, men pc og bærbar kan være svære at få booket tid til. 

I takt med at drengene har fået et større behov for at bruge dem i skolen og en stor lyst til at bruge dem med deres venner, har vi her på matriklen besluttet det er tid til at anskaffe os en mere. Vi har stadig familie skærme herhjemme, dvs. ingen af ungerne har deres helt egne computere, hvilket vi vil vi holde fast i.

Men vi har besluttet at anskaffe en mere, så det ikke så ofte ændrer i skænderier omkring koordinering. Desuden foretrækker vi faktisk at vi sidder ved skærmene samtidigt, så vi bagefter kan være sammen alle sammen, i stedet for at en hele tiden går fra. 

Nye tider nye skærme

Der skal derfor indkøbes en ny skærm til ungerne og jeg glæder mig! Vi har besluttet at gå efter en af de såkaldte gamer pcér, fordi foruden skolearbejde er det det de primært bruger den til. 

Desuden er gemalen og jeg er afsindigt nysgerrig på hvordan de adskiller sig fra almindelige Pcér. Hvem ved, måske vi alle bliver solgt og begynder at game. 

Så nu sætter jagten ind, jeg lover at holde jer opdateret omkring hvad vi vælger, samt alle tips og tricks!